Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат отлагането на най-големия отборен голф турнир

Томи Флийтууд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Англичанинът Томи Флийтууд заяви, че защитата на титлата на Европа на най-престижния отборен голф турнир "Райдър къп" трябва да бъде отложена с година поради пандемията от коронавирус. Световният номер 10, смята че това ще даде равен шанс на всички да се класират за надпреварата.

Провеждащият се на две години турнир между Европа и САЩ е насрочен в Уислинг Стрейтс, щата Уисконсин, на бреговете на езерото Мичиган от 25 до 27 септември. Но редица съревнования от Европейския тур и Американския професионален голф тур бяха спрени поради заразата.

“Ще бъде жалко и малко странно да чакаме толкова дълго време за следващия "Райдър къп", но трябва да го приемем. Ще бъде справедливо и от гледна точка на квалификациите”, каза Флийтууд пред вестник "Таймс". Сънародникът му Пол Кейси миналата седмица също призова за отлагането на отборната надпревара с 12 месеца, подобно на случая през 2001 след терористичните атаки на 11 септември срещу САЩ. Флийтууд, който е лидер в европейската ранглиста, виртуално вече си осигури място на "Райдър къп 2020".

Европейската квалификация започва през септември и приключва на 13-и, но играчите рискуват да бъдат с по-малко точки заради отложените състезания от календара. Гостуващият тим ще включва топ 4 от ранглистата на Европа, топ 5 по точки от световната и три избора на капитана. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени