Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френските полицаи се оплакаха от липса на маски

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицейските профсъюзи във Франция заплашиха, че полицаите ще спрат да следят за спазването на карантината, ако не им бъдат предоставени защитни маски, предаде АФП, цитирана от БТА.

Франция, където коронавирусът отне живота на над 1300 души, страда от недостиг на маски. Много медици и хора от други професии, които са най-силно изложени на опасност от заразяване, разкритикуваха властите, че са неподготвени за епидемията.

„Ако няма предпазни средства в службите, полицаите ще изпълняват само наистина спешни мисии и няма да контролират повече спазването на карантината“, предупредиха синдикатите в общо комюнике.

Вчера няколко синдиката разкритикуваха решението на вътрешното министерство да даде маски тип ФФП2, предназначени за полицията, на лекари и други медицински служители, без да компенсира това с набавянето на други типове маски.

Полицаите, както и жандармеристите, имат на разположение хирургични маски, чието количество по думите им са недостатъчни.

Маските ФФП2 са най-препоръчваните за спиране на разпространението на вирус по време на пандемия, особено за хората, които са в пряк контакт с болни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени