Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Минчев пръв изпробва демо версията на БФБ е-баскет лига

Йордан Минчев
Снимка: Фенербахче

Националът Йордан Минчев имаше честта пръв да изпробва демо версията на БФБ е-баскет лига. Крилото игра със своя отбор Левски Лукойл срещу Шампион 2006, управляван от администратора на лигата Виктор Владов. 

Опитът на Виктор Владов с игровата конзола PlayStation4 и играта NBA2K20 се оказа сериозен коз в демонстрацията, и неговият Шампион 2006 победи Левски Лукойл със 112:76.

Записването за участие в БФБ е-баскет лигата продължава, като желаещите да се присъединят към първенството все още имат шанс да намерят място в турнира. За целта заявки се подават с попълнена регистрационната форма в официалната интернет страница на Българската федерация по баскетбол. Регистрацията приключва в неделя (05.04.2020 г.) в 19:00 часа.

БФБаскетбол е първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант на своето първенство. Двубоите ще имат онлайн стрийминг, но федерацията води разговори и за телевизионно излъчване на живо на някои от срещите. Турнирът ще се проведе на игрова конзола PlayStation4 и ще е базиран на играта NBA2K20, но в специална версия, която позволява всички състезатели да играят с български отбори. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!