Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен разкриха мним служител на "Социално подпомагане"

60-годишен мъж е задържан за измами в Плевен и Кнежа. Той се представял за социален работник и отнел суми от над 1000 лева от две жени с нова схема за заблуждение .

На 14 март 87-годишна плевенчанка подава сигнал за кражба. Непознат мъж я спрял на улица „Гренадерска“, представил се за служител на "Социално подпомагане" и обяснил, че след един ден България влиза в еврозоната, което налага спестяванията на гражданите да бъдат обменени в евро и на това основание трябва да се попълнят комплект документи. Възрастната жена поканила мнимия служител в дома си и, след като попълнила някакви бланки, му дала спестяванията си от 1430 лева, които извършителят поставил в плик. 

Той върнал плика на жената и ѝ казал да ги обмени в пощата, след което напуснал жилището. Впоследствие тя установила, че вместо пари в плика има хартиени изрезки. 

По същата схема от 86-годишна отнел 1420 лева, този път в Кнежа. 

След оперативни действия, криминалисти разкрили самоличността на извършителя – 60-годишен мъж от видинското село Дреновец. В неговия дом са открити мобилни телефони, парични суми и всички лични дрехи на лицето, с които е бил облечен по време на престъплението в Плевен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна