Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС реши футболистите да преминат тестове за коронавирус, първенствата ще завършат

Националната футболна база в Бояна
Снимка: Сайт на БФС

Всички футболисти и длъжностни лица от клубовете да бъдат тествани за коронавирус, три дни преди подновяването на тренировките в елита. Това реши Изпълкомът на Българския футболен съюз на срещата си днес.

Провеждането на изследванията ще са изцяло за сметка на БФС.

Първенствата и турнирите в Първа и Втора лига ще стартират 3 седмици, след като Националният оперативен щаб разреши подновяване на тренировъчния процес с цел клубовете да се подготвят достатъчно добре за официалните двубои. 

БФС и АФЛ ще предоставят допълнителна информация, що се касае до първенствата и турнирите от по-ниските нива във футбола.

Крайният срок за завършване на всички официални надпревари ще бъде определен в зависимост от препоръките на европейската футболна централа УЕФА.

Конгресът на БФС най-вероятно ще бъде отложен за по-късна дата, по примера на Конгреса на Световната федерация по футбол (ФИФА), който се измести от 4-и юли за 23-и септември тази година, заяви вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев.

На въпрос кога може да се проведе този конгрес, бизнесменът отговори: "Зависи от две неща- ситуацията с пандемията кога и как ще бъде овладяна, както и от датите за баражите за Европейското първенство. Вариантите за тези дати са най-различни".

Фурнаджиев добави, че най-вероятно ще има намаляване на заплатите на служителите на централата, така както има такива свивания и в бизнеса, и във футболните клубове.

Ето какво сподели пред БНР Атанас Фурнаджиев:



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна