Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас Мюлер подписа нов договор с Байерн

Томас Мюлер остава в Мюнхен поне до 2023 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Байерн съобщи, че нападателят Томас Мюлер подписа нов контракт с клуба. Новото споразумение на юношата на клуба е за още два сезона, до 2023 година.

"Радостен съм, че Томас Мюлер продължи действащия си контракт с още две години до 30 юни 2023 г. Искам да благодаря на Томас и агента му Людвиг Кьогъл за доверителните и честни преговори", каза изпълнителният директор на шампионите Карл-Хайнц Румениге.

"Щастлив съм, че успяхме да се договорим с Томас. Той е особен играч за нас, знакова фигура и за запалянковците, лидер на отбора и човек, постигнал много с Байерн. Ние знаем какво имаме в негово лице. Томас на свой ред също знае какво му дава Байерн. Ние си подхождаме и затова преговорите не отнеха много време. Всички сме радостни, че ще продължим по един път до 2023 г.", заяви спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич.

Томас Мюлер ирае за мъжкия отбор на Байерн от 2008 г. С баварския тим той спечели осем пъти първенството и пет път Купата на Германия, през 2013 г. взе Шампионската лига и Суперкупата на УЕФА, а през 2014 г. стана световен шампион с Бундестима. Общо той има 195 гола и 186 асистенции в 521 мача с екипа на Байерн. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна