Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинтов: Титлата е заради химията между старите и новодошлите играчи

Пламен Константинов
Снимка: lokovolley.com

Старши треньорът на руския волейболен Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов обобщи резултатите от руското първенство. Клубът беше обявен за шампион, тъй като сезонът трябваше да бъде прекъснат поради пандемията на коронавирус.

"Ние свършихме добра работа преди старта на сезона. Получихме правилните играчи на онези позиции, които бяха проблемни за нас и така ги засилихме. Играчите, които се присъединиха към отбора, добавиха това, което ни липсваше. Това се отрази на резултатите. Резултатът беше един вид химия между волейболистите, които останаха, и новодошлите. Това беше силата на Локомотив. Успяхме да проведем плавен сезон, без големи колебания", заяви българинът пред официалния сайт на клуба.

"Шампионатът не завърши така, както бихме искали, страдахме и от това. Цяла година се борихме да играем пред феновете си. Плюс това искахме да завършим в спортен комплекс "Север" с такъв страхотен празник като Финалната шестица.
Имам удовлетворение от играта, но го няма удовлетворението, което получавате, когато играете пред своята публика. Приготвяхме се за решителните мачове, но беше малко тъжно да приключим сезона така предсрочно.
За осем месеца изиграхме 42 официални мача в четири турнира. Ето защо смятам, че заради четирите мача, останали във Финалната шестица, би било несправедливо да се обезмисли цялата свършена работа.

Редовният сезон е показателен и обективен за мен, дори при всички проблеми, които имаха отборите. Този турнир се провежда през цялата година. Дълго време отборите трябва да показват същото ниво на игра, за да го спечелят. Не е толкова просто.
През този сезон Локомотив спечели редовния сезон за първи път. Мисля, че заслужихме този резултат, показвайки най-стабилната игра сред всички отбори. Уважавам работата, свършена от други отбори и желанието им да играят на финалната шестица. Но как щеше да свърши може да знае само Ванга. Мисля, че редовният сезон е много по-обективен", каза още Пламен Константинов

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени