Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите на Португалия дариха част от премия за аматьорския футбол

Европейските шампиони от Португалия дариха половин премия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиано Роналдо и съотборниците му от националния отбор на Португалия дариха половината от премията си за класиране на Европейското първенство за подпомагане на аматьорския футбол в страната, съобщи БГНЕС.

Местната футболна федерация обяви в понеделник, че средствата ще постъпят във фонд, който може да достигне 4.7 млн. евро за подпомагането на аматьорския футбол по време на кризата. Миналата седмица федерацията реши да прекрати официално аматьорската лига с незабавен ефект, обявявайки сезона за анулиран без шампиони, промоция и изпадане. 

Все още се чака решение относно подновяването на професионалния футбол, но президентът на Португалската лига сподели в края на март, че е решен кампанията да бъде завършена.

„От фундаментално значение е да приключим първенствата, защото това ще позволи да се завърнем по-лесно към нормален ритъм след това и ще може да се подготвим за следващия сезон, знаейки кои са се класирали за международните турнири, кои са шампиони и кои изпадащи“, каза Педро Проенса.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна