Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайгър Уудс се надява да защитава титлата си на Мастърс през ноември

Тайгър Уудс с шампионското сако и трофея в Отъста.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голф легендата Тайгър Уудс призна, че не е особено щастлив, че ще задържи за по-дълго традиционното зелено сако, връчвано на шампиона на турнира Мастърс заради кризата с коронавируса, която отложи тазгодишното издание на мейджър турнира от април за 12-15 ноември, съобщи БГНЕС.

Преди 12 месеца американецът постигна едно от най-впечатляващите завръщания в света на спорта и след дълги години борба с контузия на гърба и четири операции, триумфира в Огъста на 14 април за пети път и общо 17-и в мейджър турнирите. "Пандемията е шок за всички ни. Наясно сме, че ще продължи да се влошава. Това е много трудна ситуация, живеем в уникално време в историята", сподели Уудс по повод кризата с коронавируса. 

"Това не е начинът, по който исках да задържа зеленото сако. Обикновено във вторника преди Мастърс имаме вечеря на шампионите, след което оставяме сакото в съблекалнята за следващия шампион. Надявам се всичко това да се случи през ноември и да можем отново да се състезаваме за зеленото сако", допълни 44-годишният голфър.

Той още веднъж си припомни страхотни успех от миналата година. "Странното е, че не си спомням нищо след последния удар - как вдигам ръцете си, как викам. Като черно петно в паметта ми. Спомням си обаче как поглеждам всички хора пред мен с вдигнати ръце. Майка ми беше там и ме потупваше по гърба и повтаряше колко много се гордее с мен и колко горд би бил баща ми, ако беше там", сподели Уудс. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна