Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Deutsche Boerse потвърди, че техническият срив не е причинен от кибератака

Търговията на Xetra T7 и на Eurex се очаква да бъде подновена към 15:00ч. българско време

Спирането на системите за търговия Xetra T7 и Eurex във вторник не беше причинено от кибератака, посочи Патрик Калбхен, говорител на Deutsche Boerse, цитиран от Ройтерс.

Говорителят напълно изключи възможността за хакерска атака и отбеляза, че повече подробности относно конкретната причина за техническият проблем, който е причинил спирането на днешната търговия за няколко часа, ще бъдат оповестени по-късно.

Той потвърди, че сривът на системата Xetra T7 е довел до проблеми с търговията и на борсите във Виена, Будапеща, Прага, Загреб, Любляна, Малта и София (БФБ)..

Междувременно бе потвърдено, че търговията на Eurex ще бъде подновена от 13:50 ч. средноевропейски време (14:50ч. българско), а търговията на Xetra T7 ще започне към 14:05ч. средноевропейски време.

От Българската фондова борса (БФБ) съобщават, че предвид информация, получена от Deutsche Boersе, търговията все още не е възстановена. При получаване на допълнителна информация от доставчика на Системата, потребителите ще бъдат уведомени за графика на търговската сесия до края на деня. В зависимост от началния час на възстановяване на търговията е възможно удължаване на търговската сесия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна