Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството на Израел дари на София 600 маски и 5000 ръкавици

Дарението бе връчено от посланик Йорам Елрон (в средата) на екип от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.
Снимка: Посолство на Израел

Посолството на Израел в София предостави за нуждите на направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община 600 маски за многократна употреба тип FFP3 и 5000 чифта ръкавици за еднократна употреба.

Дарението бе връчено от посланик Йорам Елрон на екип от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Предпазните средства ще бъдат разпределени на социалните услуги от резидентен тип и специализираните институции за възрастни хора, управлявани от Столична община.

Лични защитни средства ще се предоставят и на служители, работещи на първа линия „на терен“. Това са служителите от Център за кризисно настаняване на бездомни лица в ж.к. „Захарна фабрика“, на служители в Дирекция „Аварийна помощ и превенция“, които съвместно с доброволци от БЧК всеки ден разнасят готова храна, продукти от първа необходимост и лекарства на най-нуждаещите се граждани, както и на близо 140 служители на ОП „Социален патронаж“, които ежедневно обслужват над 1500 възрастни хора.     

„Голямото предизвикателство, пред което цял свят сега е изправен, ни обединява, в такива моменти взаимопомощта няма цена“, каза посланик Йорам Елрон при връчването на дарението вчера.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна