Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големите шампионати в САЩ могат да бъдат подновени, но без публика

Плейофите в НБА могат да се изиграят в Лас Вегас.
Снимка: БТА

Ръководителят на Националния институт на САЩ за алергии и заразни заболявания д-р Антъни Фаучи заяви, че е възможно спортните първенства в страната да се подновят в скоро време, макар и без публика по трибуните.

Към момента всички големи лиги в страната - НБА, НФЛ, НХЛ, МЛБ, МЛС, са преустановени заради пандемията от коронавирус, но д-р Фаучи, който ръководи борбата на Съединените щати с тази инфекция, даде надежда на всички фенове на спорта. 

"Има как да подновим първенствата. Никой няма да посещава стадионите. Спортистите трябва да бъдат поставени в големи хотели, където ще се провежда мачът. Трябва да бъдат следени много внимателно и да бъдат тествани всяка седмица, за да е сигурно, че няма да се заразят един-друг или своите близки. Така може да се довърши сезонът", коментира Фаучи.

Националната баскетболна асоциация вече работи по подобен план, като идеята на комисионера Адам Силвър е всички мачове от плейофите да се проведат в Лас Вегас, за да няма пътуване между различните градове в страната. От НБА са решени да намерят вариант да довършат сезона, тъй като обратното би означавало огромни финансови загуби. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна