Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ван Перси разказа как Ван Гаал го е изгонил от Манчестър Юн

Робин ван Перси игра в Манчестър Юнайтед до 2015-а.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Луис ван Гаал е изгонил по безцеремонен начин Робин ван Перси от Манчестър Юнайтед, разкри бившият нападател на "червените дяволи" и холандския национален отбор. Той бе привлечен в отбора от Арсенал за 22.5 милиона лири през лятото на 2012 година, но три по-късно, когато сър Алекс Фъргюсън вече не беше на мениджърския пост, кариерата на Ван Перси стигна до обратен завой.

Нападателят разказа подробности в интервю за High Performance Podcast: "Проведох разговор с Луис ван Гаал и той ми каза в пряк тест, че времето ми в Юнайтед е изтекло и трябва да напусна. Отговорих му, че все още имам действащ договор, но той отвърна, че не го интересува. Абсолютно безскрупулно. Виждах нещо подобно на хоризонта, но не и чак това. Говоря най-вече за начина, по който го каза. Доста неща ти минават през главата, когато чуеш подобно нещо", казва Ван Перси, който стана шампион и голмайстор на Висшата лига с отбора от "Олд Трафорд".

"Все още имах договор с Юнайтед, семейството ми бе щастливо, карах 11-ата си година в Англия. Харесваше ни да живеем там, а след този разговор трябваше да се чудим какво ще правим. Децата ми ходеха на училище, имаха приятели. Как да реагираш на подобно нещо, когато всичко се променя за части от секундата?", допълни нидерландецът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени