Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп обеща да осигури средства за петролните и газови компании

Доналд Тръмп, президент на САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви във вторник, че администрацията му ще помогне на петролната и газовата индустрия, като предостави средства на "важните" енергийни компании, след като цените на американския лек суров петрол се оказаха за пръв път в историята на отрицателна територия.

"Никога няма да изоставим страхотната нефтена и газова индустрия на САЩ. Възложих на министъра на енергетиката и на министъра на финансите да формулира план, чрез който да се предоставят средства, така че тези много важни компании и работни места в тях да бъдат осигурени задълго в бъдещето!", написа Тръмп в Туитър.

Обещанията му са факт, след като рязкото намаление при търсене на петрол на фона на пандемията от коронавирус доведе до сериозен недостиг на място за съхраняване на неизползвания суров петрол.

Фючърсите на американския лек суров петрол с доставка през юни поевтиняват в рамките на деня с 28% към $ 14,80 за барел, докато тези с доставка през септември се понижават с 8% към $ 27,45 за барел.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна