Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овечкин и Грецки завършиха наравно във виртуални двубои на NHL 20

Грецки и Овечкин не успяха да се победят виртуално.
Снимка: NHL 20

Знаменитото лявоткрило на клуба от НХЛ Вашингтон Александър Овечкин и легендата на хокея на лед Уейн Грецки завършиха наравно в два мача на симулатора NHL 20, като срещите се играха онлайн между двамата.

Битката беше наречена в Туитър профила на Грецки ''Великия срещу Великата осмица'' и се състоя в нощта на сряда срещу четвъртък.

Осемкратният голмайстор на Лигата Овечкин игра със своя си отбор, за който и се състезава- Вашингтон Кепитърс Грецки пък избра първия си тим - Едмънтън Ойлърс, с когото спечели няколко пъти Купа "Стенли". В първият мач Грецки спечели срещата с 5:4 след продължение, а вторият мач беше прекратен при резултат 4:1 във втория период и се реши победата да бъде присъдена на руснака.

След края на срещата канадската легенда благодари на руския си партньор в онлайн мача: ''Беше много весело и забавно! Отлична игра, Ови, благодаря ти!."

Руснакът не му остана длъжен и също отговори в социалните мрежи: Невероятно беше да прекараме заедно няколко часа с тебе и твоите момчета! Не ги сменяйте, те са отлични играчи. Огромно благодаря на феновете за подкрепата и се надявам, че скоро ще се видим, отговори Овечкин.

Инициатор за този онлайн-сблъсък беше Грецки, който видял в инстаграм как Овечкин играе у дома със сина си. Канадският номер 1 е играл за Едмънтън, където прави и името си на най-добър за всички времена, а също така за Лос Анджелис, Сейнт Луис и Ню Йорк Рейнджърс.

Първенството на НХЛ е спряно заради пандемията от коронавирус и все още не е ясно кога и как ще бъде подновено, като вървят и преговори за преформатиране на сезона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна