Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китай: Носенето на маски е много ефективно средство в борбата с Covid-19

Снимка: Pixabay

Носенето на маски е доказало своята ефективност в борбата с разпространението на новия коронавирус и е незаменима лична защита в условията на наличие на безсимптомни случаи на заболяване, предаде БТА като се позова на ТАСС.

Агенцията цитира мнението на китайския специалист Ван Гуйцян, завеждащ отделението за инфекциозни болести към Първа болница към Пекинския университет.

"Съществува погрешното мнение, че носенето на предпазни маски не може да предотврати разпространението на вируса. Но изхождайки от китайския опит, носенето на маска е извънредно важно, тъй като съществуват безсимптомни случаи на заболяването, когато хората сами не осъзнават, че са заразени. Използването на тези лични предпазни средства има решаващо значение при предотвратяването на разпространението на инфекцията и то доказа своята ефективност", изтъкна китайският специалист.

Той отбеляза, че понастоящем ситуацията с коронавируса в Китай е вече под контрол , но при все това носенето на маски на обществени места все още е задължително. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна