Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple вероятно ще забави производството на новите модели iPhone

Снимка: apple.com

Технологичният гигант Apple Inc. вероятно ще отложи с около месец планираното производство на новите си модели смартфони iPhone, което трябваше да стартира по-късно тази година, съобщава "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Забавянето се дължи на отслабеното глобално търсене по време на пандемията от коронавирус и на прекъсването в азиатските вериги на доставки, посочва финансовото издание.

Компанията планира да пусне на пазара през тази година четири нови модела iPhone, някои от които ще има 5G свързаност. Самите смартфони ще се различават по цена и с размери между 5,4 инча и 6,7 инча и ще разполагат с OLED екрани. Компанията обикновено пуска новия си модел iPhone в средата на септември.

Източниците на "Уолстрийт джънръл" също така съобщават, че компанията ще намали обема на производството на смартфони през втората половина на 2020 г. с до 20%, като не е ясно, дали няма да отложи това производство за следващата година.

От Apple отказаха да коментират информацията на "Уолстрийт джърнъл".
   

Акциите на Apple Inc. поевтиняват с близо 1% при старта на търговията на Уолстрийт и са с около 4% под техните нива от началото на 2020 г.

В същото време американските основни фондови индекси стартират днешната търговия на зелена територия, като индексът DJIA, в който влизат и Apple, се повишава с 0,56%, но все още е с около 17% под нивата от началото на годината.

Широкият индекс S&P500 нараства в началото на днешната сесия с 0,79%, а технологичният Nasda Composite - с 0,81%.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна