Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белия дом: Инфраструктурните стимули ще бъдат важна част от следващия финансов пакет

Кейли Макенани, говорител на президента Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият говорител на американския президент Доналд Тръмп - Кейли Макенани заяви в понеделник, че администрацията на Белия дом вижда инфраструктурните стимули като "значителна част" от следващия (пети) финансов пакет в подкрепа на силно засегната от коронавирусната криза икономика на САЩ.

В интервю за телевизия Fox, г-жа Макенани отбеляза, че Тръмп желае новият законопроект за стимулиране на икономиката да бъде одобрен от Конгреса на САЩ.

Междувременно брифингите на Работната коронавирусна група ще бъдат подновени по-късно тази седмица, посочи тя, като добави, че тези пресконференции представляват "чудесна възможност за президента Тръмп да говори директно с американския народ".

Тръмп не взе участие на ежедневните редовни брифинги на тази работна група в събота и неделя, което доведе до спекулации, че той повече няма да присъства на тях, говорейки почти през цялото време на протичането им.

Паузата в брифингите следва бурните няколко дни след размишленията на Тръмп от миналия четвъртък дали инжектирането на дезинфектанти не може да се използва като лечение на Covid-19.

Според говорителката на Тръмп тези ежедневни брифинги ще изместят досегашния фокус, като ще акцентират върху фазата на рестартиране на икономиката в момент на продължаваща борба с коронавируса.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна