Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш ас на Манчестър Юнайтед против подновяването на сезона

Гари Невил
Снимка: www.skysports.com

Бившият защитник на англиския футболен гранд Манчестър Юнайтед Гари Невил се обяви против подновяването на сезона в Премиър лийг. Според Невил, който в момента се изявява като тв експерт, футболът в условията на пандемия от коронавирус крие опасности за живота и здравето на всички участници.
"Колко хора трябва да умрат, за да не започне отноо първенството? Футболист, треньор, човек от персонала на стадиона ли трябва да умре? Какъв риск сме готови да поемем? За мен въпросът с подновяването е чисто икономически. Ако не бяха замесени толкова пари, то такъв въпрос не би бил дори поставян. Човек от медицинската служба на ФИФА ми каза, че според него поне до септември не трябва да има спортни събития и аз съм съгласен с него. Ако не бяха намесени икономически интереси, то нямаше да има натиск за подновяване на сезона. Клубовете са заложили много. Да вземем например Лийдс, който се бори за промоция. Влезе ли в Премиър лийг ще получи много пари и обратното - ще претърпи загуби, ако това не се случи. Всичко това замъглява мозъка на хората, които са готови на огромен риск, за да не изпуснат печалбата", казва Невил.

Великобритания е сред най-засегнатите страни в Европа, като доказаните заразени са 162 000, а броят на смъртните случаи преминава 20 000.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна