Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гравина смята, че прекратяване на сезона би било смърт на италианския футбол

Габриеле Гравина
Снимка: Ройтерс

Президентът на Футболната федерация на Италия Габриеле Гравина е твърдо против предсрочното прекратяване на националното първенство, тъй като може да доведе до сериозни проблеми в този спорт, съобщи Football Italia.

В Европа вече бяха преустановени първенствата на Белгия, Нидерландия и Франция. Гравина подчерта, че настоящият шампионат в Италия трябва да се доиграе на всяка цена.

"Докато се явявам президент на Италианската федерация по футбол, никога няма да се съглася на предсрочно приключване на сезона. Смятам, че това ще означава смърт за италианския футбол. Ако шампионатът завърши предсрочно, ние ще загубим 700-800 млн. евро. При продължаване на сезона при празни трибуни загубите ще се са около 300 млн. евро, а а в случай на подновяване на турнира със зрители - 100-150 млн.", каза Гравина.

В края на миналата седмица италианските власти обявиха мерки за облекчаване на карантината и дадоха разрешение за подновяване на отборните тренировки от 18 май. Първенството на страната бе преустановено в началото на март за неопределен срок във връзка с разпространението на коронавируса. 

Преди принудителната пауза отборите изиграха по 25-26 мача от 38 планирани. Италия е една от най-засегнатите страни от коронавируса и заразените в страната са 3.1 млн. човека, а починалите - над 220 000.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна