Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев: Ще победя Джошуа и ще сложа край на британската доминация при тежките

Кубрат Пулев
Снимка: Ани Петрова

Българският боксьор Кубрат Пулев се закани да запише брутална победа над световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа в сблъсъка им за поясите на британеца, който трябваше да се проведе на 20 юни, но бе отложен за неопределено време заради пандемията от Covid-19.

В последните седмици все по-усилено се говори, че Джошуа иска да избегне мача с Кобрата, за да направи мач за обединение на титлите в тежка категория с другия световен шампион в дисциплината - Тайсън Фюри, но навършилият вчера 39 години софиянец каза, че това няма как да стане.

 "Аз съм много по-прецизен и по-умен боксьор от Джошуа. И ще го победя брутално. Мисля, че е очевидно защо той държи мачът да бъде в Лондон - защото го е страх. Не виждам друга причина. Ние им предложихме много варианти - Истанбул, Саудитска Арабия, Лас Вегас, Ню Йорк, но те отговориха, че са готови да се бият единствено в Лондон. Аз не се интересувам от мястото", коментира Пулев в интервю за Скай Спортс.

"Няма как Джошуа да се изправи срещу Фюри, защото е подписал договор да се бие с мен. В този договор има клаузи за много сериозни неустойки, ако мачът не се състои. В същото време Фюри има договор с Уайлдър и нито аз, нито Уайлдър ще се откажем от тези мачове. Убеден съм, че ще сложа край на британската доминация в тежка категория, колкото и Еди Хърн да се опитва да играе своите игрички. Ще се изправя срещу Джошуа и ще го победя. Не мисля, че той се е възстановил психически от загубата си срещу Анди Руис", допълни Кобрата.

Пулев сподели, че не се притеснява, че заради коронавируса двубоят може да се играе без публика по трибуните. "Дори и мачът да трябва да се състои при закрити врати, пак ще бъде много интересен. Да, трябваше да отложим мача, но не мисля, че ще трябва да чакаме твърде дълго, за да се срещнем на ринга", каза още българинът.

"Ще се радвам да се изправя срещу Фюри, след като победя Джошуа. Мач с Фюри би бил страхотно предизвикателство за мен и би ми донесъл радост. Не мисля, че в момента един човек, който да е най-добър в категорията. Всички в топ 10 са добри боксьори. Точно за това категорията е толкова интересна", завърши Пулев. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени