Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия за 4-ти пореден ден с над 10 000 нови заразени с Covid-19

Трети член на правителството с положителна проба

Празният Червен площад в Москва заради карантината-
Снимка: БТА

Русия отбеляза над 10 000 нови случая на коронавируса за четвърти пореден ден, като изпревари Германия и стана шестата страна в света по потвърден брой инфекции с Covid-19, предаде АФП.

Руската федерация се оказва нова гореща точка за вируса, след като пред последните дни там бяха установени най-голям брой инфекции в Европа.

Оперативният щаб за борба с коронавируса съобщи днес за 10 559 нови случаи през последните 24 часа, с което общо стават 165 929. За денонощието починалите са се увеличили с 88 и общият брой е достигнал 1537.

Увеличението на инфекциите поставя Русия на 5-о място в Европа след Испания, Италия, Великобритания и Франция. Въпреки това смъртността остава ниска в сравнение с други страни подобен броя случаи на Covid-19.

Трети член на правителството с положителна проба

Руският министър на културата е с положителна проба за коронавируса и стана третият член на кабинета, заразен с Covid-19.

Олга Любимова (39 г.) има леки симптоми и продължава да работи дистанционно, каза нейната прессекретарка, предаде ТАСС.

Миналата седмица премиерът Михаил Мишустин каза на президента Владимир Путин, че е диагностициран с коронавируса и временно се оттегля от поста, за да се възстанови. Мястото му бе заето от първия вицепремиер Андрей Белоусов.

Путин каза днес, че Мишустин се възстановява, макар че още има треска и че поддържа всекидневен контакт с него.

Министърът на строителството Владимир Якушев каза, че е заразен с Covid-19 и трябва да влезе в болница да се лекува. По същото време с положителен тест се оказа и един от неговите заместници – Дмитрий Волков, посочва Ройтерс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна