Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дребни акционери в Левски поискаха "Синя България" да плати акциите си или да ги продаде

Снимка: levski.bg

Привърженици и акционери на ПФК Левски с по-малък дялов капитал изпратиха до медиите своя призив към Тръст "Синя България".

Феновете призовават тръста да плати по номинал акцииите, тъй като били придобити като дарение, но в полза на всички левскари. По-дребните акционери са готови да изкупят изцяло или частично притежаваните 10% от акциите на "Синя България", с което ще бъдат осигурени около 3 млн. лв.

Ето какво се казва в съобщението:

"Скъпи братя, преди всичко изказваме благодарност за отдадеността и всеотдайните ви усилия, които полагате за спасението и въздигането на любимият ни клуб! Винаги сме ви подкрепяли в идеята, че моделът "Бащица" е архаичен и напълно изчерпан.

Заставаме зад вас в борбата, акциите на нашият свят син тим, да се превръщат в разменна монета на задкулисие, да бъдат предоставяни, прехвърляни или дарявани на всякакви субекти. Във връзка със затрудненото финансиране на клуба, прозрачността и всички морални норми, ние ви призоваваме да заплатите по номинал притежаваните от вас акции. Те бяха придобити чрез дарение направено към вас, но в полза на всички левскари. При невъзможност от ваша страна, ние по-дребните акционери и хиляди други левскари, сме готови незабавно да изкупим изцяло или частично вашия дял, чрез което ще осигурим средства около 3 милиона лева, необходими за нормалното функциониране на отбора".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна