Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забавяне на спада на автомобилните продажби в Китай през април

Продажбите на дребно на пътнически автомобили в Китай се понижиха през април с 5,6% на годишна база, но спрямо март нараснаха с 37%, съобщава в понеделник Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM).

Според най-голямата асоциация в автомобилната индустрия в страната, продажбите през април се понижиха с 5,6%, достигайки 1,43 милиона броя, след като през февруари те се сринаха със 79%, а през март с 43,3%.

Данните за април показват най-силният импулс от началото на годината, което  сякаш е пореден сигнал, че автомобилният пазар в Китай върви към "V-образно" възстановяване след коронавирусната пандемия, посочва асоциацията.

Спадът в месечните продажби на дребно в Китай на пътнически превозни средства стана по-умерен, тъй като производството и дистрибуцията започнаха да се връща към нормалното си състояние след премахването на рестриктивните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Въпреки това подобрение местният пазар на автомобили през май може да понесе удар от по-малкото работни дни заради петдневната официална почивка за Деня на труда, се казва в съобщението на CAAM.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени