Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анри Льоконт иска отмяна на "Ролан Гарос", ако се играе без публика

Анри Льоконт
Снимка: Go Tennis

Анри Льоконт заяви, че "Ролан Гарос" трябва да бъде отменен, ако е невъзможно да има публика на турнира от Големия шлем в Париж.

„Мисля, че няма никакъв интерес от това "Ролан Гарос" да бъде при закрити врата“, сподели френска легенда, който отстъпи във финала на надпреварата на Матс Виландер през 1988-а, за L’Equipe TV. 

Френската тенис федерация измести турнира от първоначалния му слот 24 май-7 юни за 20 септември-4 октомври заради пандемията от коронавирус.

„Ще бъде трудно за играчите да се справят в подобна обстановка. Преди всичко това е политическо решение. Федерацията се надява, че след няколко месеца ще може да проведем "Ролан Гарос" в нормални условия…но провеждането на турнира при закрити врата - не. Мисля, че ще бъде по-добре да го отменят и да го проведат при нормални обстоятелства през 2021 година“, добави знаменитият левичар Льоконт.

Президентът на Френската тенис федерация Бернар Гюдичели заяви по-рано, че провеждането на турнира при закрити врати е единствената опция, която се обмисля.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна