Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват играчи от НФЛ заради въоръжен грабеж

Деавдре Бейкър (вляво) е обрал с пистолет гостите на парти.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията във Флорида издаде заповеди за арести на две звезди от Националната футболна лига (НФЛ) заради въоръжен обир, съобщават американските медии, цитирайки първоизточника на информацията TMZ.

Това са Деандре Бейкър, избор в първия рунд на драфта в американския футбол на Ню Йорк Джайънтс от миналата година, както и Куинтън Дънбар от Сиатъл Сийхоукс, които са обвинени във въоръжен грабеж по време на градинско парти на частен имот в югоизточния щат. Властите издадоха заповедите за арести в четвъртък, а събитието се е състояло в сряда вечерта.

Двамата футболисти, които играят на позициите корнърбек за Джайънтс и Сийхоукс, са ограбили останалите гости на барбекюто, като са ги заплашили с огнестрелни оръжия, и са напуснали обекта с хиляди долари в кеш и часовници за още няколко десетки хиляди долара, твърдят от полицията в заповедта за арест. Бейкър, Дънбар и още един участник в грабежа са напуснали обекта с автомобили.

Двамата са обвинени във въоръжен грабеж, а Бейкър и в опит за нанасяне на телесна повреда. Те все още не са арестувани и в момента се водят разговори с НФЛ и адвокатите им.

"Правят се опити двамата да бъдат убедени да се предадат", казва говорителят на полицията в Мирамар - Таня Руес.

Според доклада на полицията, по време на партито, на което хората са играли карти, видеоигри и са залагали, е избухнал скандал. Бейкър е обърнал маса, извадил е пистолет и го е насочил към друг гост. След това той е казал на Дънбар и другия мъж, който е носел маска, да започнат да събират личните вещи на останалите посетители на партито.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!