Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков е водач в схемата на осминафиналите на БФБ е-баскет лигата

Александър Везенков
Снимка: olympiacosbc.gr

Двама професионални баскетболисти, избрали Балкан, за да се представят в БФБ е-баскет лигата, са на върха при поставените във финалната фаза топ 16 на шампионата. Александър Везенков и Михайло Секулович са съответно номер 1 и 2 в схемата и разбраха съперниците си за последния етап.

Крилото на националния отбор и Олимпиакос ще се изправи срещу последния геймър, осигурил си място сред най-добрите 16 - Караколчев, който играе с Черно море Тича.

С голям интерес се очаква пък сблъсъка на черногорския център на ботевградчаните срещу един от талантите на българския баскетбол - 18-годишния Дамян Минков от А1 Академик (София).

Под номер 3 в схемата влиза Кей Шаленберг с Джеди Мастърс, чиито следващ съперник ще е друг юношески национал, роден през 2002 година Димитър Генов от ЦСКА. Душан Олуич, който играе с тима на брат си Милан - Спартак (Плевен), ще има за съперник друг геймър, избрал отбора на брат си - Ясен Милов избрал А1 Академик (София).

Двама съотборници от младежкия национален отбор - Марин Маринов от Балкан и Ерик Искренов с Левски Лукойл ще определят в истинско напечено дерби следващия четвъртфиналист в шампионата. Друг техен съотборник - Александър Матушев от Ямбол ще спори за място в следващата фаза срещу Виктор Ангелов с Левски Лукойл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна