Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на Уотфорд отказа да поднови тренировки

Трой Дийни
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Уотфорд Трой Дийни отказа да се завърне към тренировъчния процес с отбора. В понеделник клубовете от Висшата лига получиха разрешение отново да провеждат занимания на своите бази на малки групи.

Уотфорд планира да започне подготовката си от утре, но Дийни е категоричен, че няма да се яви за рестарта на заниманията, тъй като има много неясноти около безопасността на играчите заради пандемията от коронавирус.

"Трябва да се върнем към тренировките тази седмица, но аз уведомих ръководството, че няма да присъствам. За да се заразим всички с коронавируса, е достатъчно един от нас да го прихване. Не искам да занеса заразата у дома. Моят син е на пет месеца и има затруднения с дишането. Не искам да му причиня още по-големи проблеми. Според правилата трябва да се прибера вкъщи с екипа, с който съм тренирал, което е предпоставка да пренеса вируса. Вече загубих баща, баба, дядо, почти всички, за които ме е грижа. Здравето е по-важно от парите в джоба", каза Дийни пред британските медии.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!