Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърбия отваря границите

Пътници чекират багажа си на летище „Никола Тесла“ в Белград. Националният превозвач „Еър Сърбия“ поднови полетите, след като правителството облекчи ограничителните мерки.
Снимка: БТА

Сърбия реши да отвори от утре границите, затворени от 15 март с цел борба с пандемията от Covid-19, предаде агенция Франс прес.

Правителството прие днес предложението на кризисния щаб за отваряне на граничните пунктове и за свободно влизане на всички лица в Република Сърбия, без да бъде необходим тест за коронавируса и разрешение от комисия.

След като по-рано този месец започна облекчаване на ограничителните мерки, Сърбия изискваше от своите граждани негативен тест за Covid-19, направен не по-рано от 72 часа от влизането им в страната или 14-дневна самоизолация. От чужденците се искаше отрицателен тест или преглед от правителствена комисия. Всичко това сега отпада.

Сърбия освен това бе затворила ресторанти, кафенета, училища, детски градини. Тези мерки сега са отменени и от хората се изисква единствено да спазват социална дистанция и да носят маски на публични места, отбелязва АФП.

Днес Сърбия обяви, че през последните 24 часа са регистрирани нови 86 случая на коронавируса и са починали двама пациенти с Covid-19, предаде БТА.

Броят на заразените от началото на епидемията достигна 10 919, а на смъртните случаи - 237.

През последното денонощие са направени 6918 теста, общо досега 203 799.

Хоспитализирани са 743 пациенти, 12 са на респиратор.

Досега са излекувани 5370 пациенти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!