Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията иска 6 мача в Англия да са на неутрален терен

Дербито Евертън - Ливърпул трябва да се играе в друг град.
Снимка: БТА

Британската полиция поиска шест от оставащите общо 92 мача във Висшата лига да се изиграят на неутрален терен от съображения за сигурност.

Три от тези шест двубоя са с участието на лидера в класирането Ливърпул, Манчестър Сити и Нюкасъл имат по два такива двубоя, а в списъка е и сблъсъкът между Манчестър Юнайтед и Шефилд Юнайтед.

Марк Робъртс от полицията в Южен Йоркшир, който е един от най-високопоставените представители на органите на реда в страната, заяви, че полицията е в постоянен контакт с Висшата лига и клубовете.

"Нашите разговори с Висшата лига по време на целия този процес бяха положителни, с общ акцент върху приоритета на общественото здравеопазване. Като такъв постигнахме консенсус, който балансира нуждите на футбола, като същевременно свежда до минимум търсенето на полицаи", каза Робъртс.

В полицейския списък с рискови мачове попадат Манчестър Сити срещу Ливърпул, Манчестър Сити срещу Нюкасъл, Манчестър Юнайтед срещу Шефилд Юнайтед, Нюкасъл срещу Ливърпул, Евъртън срещу Ливърпул, както и който и да е мач, който ще подсигури титлата на Ливърпул, ако не е сред изброените по-горе.

Според "Дейли Мейл" не съществува вариант, при който дербито на Мърсисайд между Евертън и Ливърпул да се играе в Манчестър.

"Мнозинството от оставащите мачове ще се състоят на стадионите на отборите, които са домакини. Малка част трябва да се изиграят на неутрален терен. Но няма още нищо договорено", посочи още Робъртс.

В четвъртък беше обявено, че Висшата лига ще бъде подновена на 17 юни с два мача, а от уикенда на 20 юни в действие влизат всички 20 отбора.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна