Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световното по тенис на маса е отложено за догодина

Китаецът Ма Лон спечели световната титла индивидуално през 2019 година.
Снимка: Асарел България Оупън

Световното отборно първенство по тенис на маса в Пусан (Южна Корея), което в условията на пандемията от коронавирус три пъти смени датите за провеждане, няма да се състои изобщо през 2020 година, обявиха от централата на Международната федерация по тенис на маса (ITTF). 

Третият вариант за провеждане през тази година беше 27 септември - 4 октомври, но той също отпада поради невъзможност да бъде реализиран.

Домакините от южнокорейския град са помолени да предложат дати в началото на 2021 г. Решението е продиктувано от факта, че в края на септември повечето отбори няма да могат да пътуват, за да участват в шампионата на планетата.

След като се получи информация по отношение на световното първенство и като се има предвид отлагането и на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, през следващите седмици Изпълнителният комитет на ITTF ще преразгледа отново календара си за 2021 г.

По отношение на календара за оставащата 2020-а няма промяна в забраната за провеждане на състезания до края на юли и така поне частично да върнат игровата практика на състезателите си. От ITTF се надяват, че през последното тримесечие на тази година ще могат да се проведат доста от регионалните турнири и шампионати.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна