Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конър Макгрегър се отказа за трети път

Конър Макгрегър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Конър Макгрегър, който е двукратен шампион в UFС (най-голямата ММ организация в света) в лека и средна категория обяви в профила си в Туитър отказването си от спорта за трети път.

Той посочи липсата на вълнуващи възможности като причина за решението си да се откаже.

"Ей, момчета, реших да се оттегля от борбата. Благодаря на всички за невероятните спомени! Каква емоция беше", написа в профила си 31-годишният ирландец, като добави снимка на него и майка му и обещава да й купи мечтаната от нея къща.

"Играта просто не ме вълнува и това е", каза Макгрегър пред ESPN в неделя. "Нищо не се случва. Преглеждам опции за противници и всъщност няма нищо в момента. Няма нищо, което да ме вълнува и да ме мотивира да стоя на ринга и да чакам".

Макгрегър, който нокаутира Доналд Сероне за 40 секунди при завръщането си на ринга през януари, се надяваше да се бие още два пъти през 2020-а година, но пандемията от коровавирус и липсата на интересни противници изглежда са го отказали от този вариант.

Президентът на UFC Дейна Уайт вече се сблъска с исканията на други бойци, включително иконата в лека категория Джон Джоунс и прогресиращият в полутежка категория Хорхе Масвидал, за повече пари за битките. И явно приема напълно сериозно желанието на Макгрегър.

"Никой не притиска никого да се бие. И ако Конър Макгрегър почувства, че иска да се оттегли, вие знаете моите чувства към такова желание - просто трябва да го направите", каза той на пресконференция след съботното събитие на UFC 250 в Лас Вегас, когато беше попитан от журналистите.

Но самият ирландец явно не е толкова категоричен и за пореден път оставя отворена вратата за завръщане в бъдеще.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна