Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов - с дарителска акция в подкрепа на ученици

| обновено на 10.06.20 в 11:14
Снимка: ​dberbatov.org

Фондацията на известния ни футболист обяви началото на новата кампания "Всяко дете - в клас". Целта ѝ е да има по-малко деца, лишени от достъп до обучение при извънредни ситуации.

При наложилата се физическа изолация по време на кризата с Covid-19, училищата провеждаха дистанционно обучение. Не всички деца обаче разполагаха с нужната техника, за да "присъстват" в учебния процес. Така от Фондация „Димитър Бербатов“ обясняват идеята си да съберат средства за закупуване на лаптопи за ученици от семейства в затруднено материално положение. 

От фондацията уточняват, че инициативата няма нищо общо с даренията на техника, които прави Министерството на труда и социалната политика, освен че съвпадат по време.

Няма да се даряват таблети, а лаптопи с лицензиран софтуер, за да могат учениците не само да „сърфират“ в интернет, но и да създават съдържание и да усъвършенстват уменията си за работа на компютър.

Дарителската инициатива ще продължи до 26 юни 2020 г., след което, ако е приключила успешно, ще отчете колко броя лаптопи ще могат да бъдат раздадени. Тогава ще бъдат обявени и критериите, по които ще бъдат избирани нуждаещите се от тях. Целта е към началото на новата учебна година лаптопите да са на разположение за работа на своите притежатели.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна