Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наско Сираков дава 35% от акциите на Левски на Тити Папазов

Наско Сираков
Снимка: БГНЕС

Новият мажоритарен собственик на ПФК Левски Наско Сираков даде първата си пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

Той не скри вълнението си и призна, че за него спасението на клуба е кауза и смята, че положението не е чак толкова тежко и е оптимист, че ще се справи със ситуацията. Той допълни, че ще работи без заплата. 51 процента от акциите ще останат у него. 35 процента ще прехвърли на Константин Папазов - Тити, защото му имал огромно доверие. Сираков никога не се бил виждал с депутата от ДПС Делян Пеевски. 

"Дълговете на клуба са общо 23 милиона 948 хиляди лева. След жеста, който направи г-н Спас Русев. Преди 20 минути подписахме споразумение с "Главболгарстрой" за 5 години. Прекратява се делото срещу Левски и подписахме 5-годишно споразумение без никакви лихви. След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката. Това е около 7 млн. Също така 7 млн. лева са задълженията към Националната лотария и Нове холдинг, но те са с падеж 2023 година. Не е чак толкова страшна ситуацията. Реално в момента най-големият проблем са парите, които дължим от началото на годината досега - на футболисти, администрация и треньори. С всеки един от тях ще започна разговори след тази пресконференция. Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията Левски. Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите. Разбира се, че ще огледаме много внимателно всеки един пост, където имаме хора", започна четвъртият в света от САЩ 1994 г.

"В ДЮШ не съм имал възможност да наблюдавам работата пряко. Това е една от насоките, в които ще обърнем сериозно внимание. Не е нормално Левски и ЦСКА да играят при такива условия. За материалната база съм говорил с всички фенски организации. Не съм обещал титли и купи, защото с толкова задължения, колко са тук, и с тази материална база не е нормално да имаме такива амбиции. Сигурен съм, че Левски ще си стъпи на краката и ще печели титли и купи. Левски трябва да бъде синоним за коректност", продължи той.

"Ще търсиме подкрепа от премиера, защото многократно през годините той е изразявал подкрепата си за футбола и спорта, за съдействие за стадиона", каза още Сираков.

Според него с трупането на дългове се е загубило уважението към Левски като институция. 

Левски ще се раздели със спортния директор Ивайло Петков, обяви новият мажоритарен собственик.

"На този етап не смятам, че ще имаме нужда от нови хора на позицията спортен директор. С Ивайло (Петков) не съм говорил, бях го оставил за след пресконференцията. Ще проведа и с него разговор, но ще трябва да се разделим", каза Наско Сираков.

За него не е приоритет класирането за евротурнирите, защото в момента отборът не е готов за това.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени