Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доминик Тийм потвърди участие в турнира на Патрик Муратоглу

Доминик Тийм
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Третият в световната ранглиста на тенисистите Доминик Тийм (Австрия) е четвъртият играч от топ 10, който потвърди участие в новосъздадената верига Ultimate Tennis Showdown, която стартира през уикенда във Франция и ще бъде излъчвана онлайн.

В надпреварата, която се организира от Патрик Муратоглу, дългогодишен треньор на Серина Уилямс, ще се включат още Стефанос Циципас (Гърция), Матео Беретини (Италия), Давид Гофен (Белгия) и още шестима тенисисти, които ще играят помежду си в групова фаза в следващите пет седмици.

Тийм ще се включи в състезанието на 30 юни, тъй като преди това ще участва в организирания от водача в световната ранглиста Новак Джокович "Адрия Тур", в който ще играе и Григор Димитров.

Австриецът ще бъде заменен в първите два кръга от французина Елиот Беншетри на кортовете в Академията на Муратоглу в Ница.

Надпреварата ще се проведе в нетрадиционен формат, като всеки мач ще се състои от четвъртини от по 10 минути с 2-минутна почивка между тях, като играчът с повече точки ще печели отделните четвъртини за определяне на крайния резултат. Тенисистите ще използват схемата на тайбрека с размяната на по два поредни сервиса по време на всяка част.

Треньорите на състезателите ще имат правото на 30-секунден таймаут във всяка четвърт, а зрителите ще могат да чуват указанията им, които трябва задължително да бъдат на английски език.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна