Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната атлетика отказа разсрочване на глоба за Русия

Президентът Себастиан Коу не дава отсрочка на Русия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световната атлетика отказа молбата на руската федерация по лека атлетика за удължаване на срока на изплащане на глобата от 5 милиона долара, която беше наложена заради участие на бившето ръководство на организацията във фалшифициране на документи по делото на Данийл Лисенко. Това съобщава вестник "Екип".

В неделя вицепрезидентът на руската централа Едуард Безуглов заяви, че са поискали разсрочено плащане на глобата във връзка с кризата, причинена от пандемия от коронавирус.

"Потвърждаваме, че е получено искане от руската федерация. Ние отговорихме, че няма да има промяна в санкциите", каза говорителят на Световната атлетика Никол Джефри.

През 2015 година руската федерация беше дисквалифицирана заради множество нарушения на антидопинговите правила, а в последствие суспендирането беше многократно удължено. От 2016-а руските спортисти са принудени да участват на международни състезания с неутрален статус.

До 1 юли руската централа трябва да плати глоба в размер на 5 милиона долара, която беше наложена за фалшифициране на документи по случая във сребърния медалист от Световното първенство по лека атлетика в скока на височина Данийл Лисенко, който е обвинен в нарушаване на антидопинговите правила. Ако тази глоба не се изплати, руските спортисти няма да могат да участват в международни състезания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна