Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София и Левски - 3:3 след обрати

| обновено на 20.06.20 в 19:39
Снимка: БГНЕС

Отборите на ЦСКА София и Левски завършиха 3:3 в среща от 27-ия кръг на футболното първенство на България, като записаха трето равенство в срещите помежду си през този сезон. "Червените" започнаха по-добре мача и в 14-ата минута след дълъг пас на Петър Занев и неразбирателство между Янис Каргас и Георги Георгиев, позволи на Енрике Рафаел да стреля към вратата от наказателното поле, но на сантиметри край целта.

Символичните домакини поведоха две минути по-късно. Греъм Кери центрира от ляво и Каргас в опита си да попречи на Али Соу от 6-7 метра отклони с коляно топката в собствената си врата.

Футболистите на Левски оспориха попадението, тъй като според тях играта е подновена неправомерно след съдийска топка преди подаването на Кери, но Георги Кабаков не отмени попадението, а даде жълти картони на Дени Алар и Фелипе Нашименто заради протести.

ЦСКА София продължи да действа по-добре в атака и в 22-ата минута стигна до нов шанс. Кери се измъкна от дясно, шутира от ъгъла на наказателното поле и след лек рикошет в тялото на Холмар Ейолфсон топката се отби от сглобката на вратата на "сините".


Десетина минути по-късно след центриране от корнер на Кристиян Малинов от дясно, последва разбъркване в пеналта и Пламен Гълъбов шутира от десетина метра от трудна позиция, но топката отново се отби от напречната греда на Георги Георгиев.

В 35-а минута "Левски" изравни от дузпа. След дълга топка от Каргас към наказателното поле на "армейците" Густаво Бусато и Петър Занев не се разбраха, а Станислав Иванов се измъкна между тях и беше повален от Бусато. Капитанът Иван Горанов беше точен от бялата точка за 1:1.

Футболистите на Левски имаха чести пререкания със съдията Георги Кабаков по време на срещата с ЦСКА София, завършила 3:3

В добавеното време "Левски" стигна до пълен обрат. Дени Алар центрира от фаул от дясно, Холмар Ейолфсон изпревари Бусато и отклони към вратата, а Хали Тиам с плонж с глава от по-малко от метър вкара за 2:1.

В 47-ата минута резервата Тиаго Родригес се измъкна в ляво и центрира към Малинов, който засече от 7-8 метра с глава, но на сантиметри край целта.

Десет минути по-късно Холмар Еолфсон повали Малинов в наказателното поле и Георги Кабаков отсъди дузпа. Греъм Кери стреля от бялата точка, вратарят Георгиев отклони в гредата, но след това топката влезе във вратата.

"Левски" възстанови аванса си в 62-ата минута. Станислав Иванов се измъкна от дясно и към далечната греда, а Симеон Славчев засече отблизо с глава за 3:2 с първия си гол в официален мач за сините.


"Левски" можеше да предреши всичко в 71-ата минута, но Мартин Райнов от 4-5 метра с глава засече право в Бусато след центриране от фаул от ляво на Горанов.

ЦСКА-София се добра до точката след двойна грешка на Иван Горанов в 88-ата минута. Пинто преодоля леко капитана на "сините" в дясно и центрира към непокрития Али Соу, който от десетина метра с глава вкара за 3:3 с първото си попадение от средата на декември след осем мача голова суша.

В добавеното време резервата Ахмед Ахмедов пропусна да донесе обрата, след като не успя да засече топката отблизо в опразнената врата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна