Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е болен от Covid-19

Григор Димитров в болница.
Снимка: Инстаграм

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е болен от коронавирус. Новината съобщи самият той в профила си в Инстаграм.

Това се случи след прибирането му в Монако, след като се отказа веднага след загубата си в първия си мач на турнира "Адрия Тур" в Задар.

"Здравейте, искам да съобщя на всички мои фенове и приятели, че дадох положителна проба за Covid-19, след като се прибрах в Монако”, пише топтенисистът ни “Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен в последните дни, ще си направи тест и ще вземе нужните предпазни мерки. Много съжалявам, ако съм навредил на някого. Сега съм обратно у дома и се възстановявам. Благодаря ви за подкрепата и, моля ви, останете на сигурно място и здрави”, написа още българинът.

В  последните дни се разрази скандал, след като стана ясно, че е имало сериозно парти в нощен клуб в центъра на Белград след края на тенис турнира там. На разпространеното от масовата веселба, спретната въпреки пандемията се вижда как домакинът на надпреварата Новак Джокович купонясва заедно с колегите си, сред които и Гришо.

Малко по-късно стана ясно, че Джокович е бил контактен с баскетболиста от Партизан Никола Янкович, който също е дал положителна проба за коронавирус.

Заради новината за заболяването на Григор Димитров тази вечер беше отложен финалът на турнира в Задар между Джокович и Рубльов.

Според сръбския тв канал SK всички тенисисти, участвали на турнирите в Белград и Задар ще бъдат тествани за Covid-19.