Eмисия новини
от 03.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БФХГ с промени в календара, състезанията ще са без публика

Ансамбъл (жени)
Снимка: БНР

Управителният съвет на Българската федерация по художествена гимнастика взе решение състезанията от ДСК да се проведат без публика като превенция срещу събирането на много хора. Изтеглянето на календара максимално рано, през топлите месеци на годината, носи по-малък риск за неговото провеждане, поради невъзможността да се предвиди развитието на пандемията от коронавирус, съобщиха от БФХГ.

За по-голяма сигурност при провеждане на състезанията гимнастичките ще се структурират в групи с по-малък брой състезатели за да няма струпване и за по-голяма безопасност. Поради това ще се увеличи броят на състезателните дни на всяко едно първенство. БФХГ ще направи всичко възможно първенствата да се излъчват онлайн с платен лайвстрийм.

Ето и датите, на които ще се проведат Държавните първенства:
- 10-16.08.2020 г. ансамбли категория Елит, кат.А и кат. Б в този порядък
• 10-13.08. – ДМВ, ДСВ и Жени кат.Елит и ДМВ до 10 г. кат.А
• 14-16.08. – ДМВ до 10 г., ДМВ, ДСВ и Жени кат. Б
- 19-23.08. – ДОП ДМВ, ДСВ, Жени кат. Елит отборно
- 28-30.08. – ДП Елит – ДМВ, ДСВ и Жени индивидуално
- 07-13.09. – ДП кат. А – ДМВ, ДСВ и Жени индивидуален многобой и финали от многобоя и ДМВ до 10 г. – отборно, инд. многобой и финали
- 23 -27.09. – ДП кат. Б – ДМВ до 10 г., ДМВ, ДСВ, Жени – отборно и инд. многобой
- 07-09.10. – ДП масов спорт (предлагат се две възможности и затова датата не е потвърдена от комисията по масов спорт, ще се уточни допълнително).

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.