Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола поздрави Ливърпул

Гуардиола на "Стамфорд Бридж".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола поздрави Ливърпул и колегата си Юрген Клоп за спечелената първа титла от 30 години насам, но добави, че ранните грешки стъпки на тима му са довели до тази огромна разлика.

 Нуждаейки се от победа, за да запазят илюзорни шансове за защита на трофея от миналата година, Гуардиола и компания отстъпиха на Челси с 1:2 в четвъртък, независимо от чудесния пряк свободен удар на Кевин де Бройне.

„Поздравления за феновете на Ливърпул, мениджъра, играчите. Напълно заслужено те ликуват с титлата. През този сезон загубихме точки в началото – някои несправедливо, други заради грешки, подобни на днешния двубой. Трябва да бъдем по-постоянни. Преди два сезона водехме с 25 точки пред Ливърпул и през следващия сезон те се възстановиха. Сега ние трябва да го направим“, каза 49-годишният специалист, връщайки се обратно към началото на кампанията.

Кристиан Пулишич изведе Челси напред и тимът спечели след точно изпълнена дузпа от страна на Уилиан, след като Фернандиньо бе изгонен за игра с ръка на голлинията. „Не е лесно да атакуваш Челси при тяхната физическа мощ. За съжаление, допуснахме грешки и срещу това качество, нещата стават по-трудни. Играхме до последния съдийски сигнал с голям характер“. 

Испанският наставник добави, че е горд от тима си, който ще приеме новия шампион на Висшата лига Ливърпул на 2 юли, и обеща да се поучи от грешките.

„Спечелихме осем от последните десет турнира, в които участвахме. Това никога не се е случвало в тази страна. Не може да печелиш непрекъснато. Трябва да си направиш равносметка, да си здравостъпил на земята и да признаеш, че съперникът е бил по-добър. Трябва да се поучим от това и да избегнем подобна ситуация догодина“, завърши Гуардиола. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна