Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха още два турнира от Диамантената лига

Диамантена лига трябва да започне на 9 юли.
Снимка: Diamomd league

Още два турнира от Диамантената лига по лека атлетика няма да се проведат през 2020 г. Според последната актуализация на календара на комерсиалната верига няма да има състезания в Париж и Юджийн.

Надпреварата във френската столица беше насрочена за 6 септември, но организаторите са преценили, че няма да имат достатъчно време да организират класно състезание съгласно рестрикциите в страната заради пандемията от коронавирус, съобщи bgathletic.com.

Отмяната на турнира в Юджийн, който беше за дата 4 октомври, се налага вследствие на противоепидемични ограничения в щата Орегон, където има забрана за големи събирания, включително спортни събития. Това ограничение ще важи поне до края на септември. Забраната, съчетана с очакваните дългосрочни ограничения за международни пътувания, прави невъзможно провеждането на състезание от световна класа.

Все още продължават обсъжданията около провеждането на турнита в Гейсхед, който със сигурност няма да се проведе на отредената му по-рано дата 16 август. 12 септември е определен като възможна алтернативна дата, но в момента не може да бъде дадено окончателно потвърждение поради ограниченията на правителството на Обединеното кралство.

Поради продължаващата глобална здравна ситуация и непрекъснато променящите се регулации календарът на Диамантената лига остава временен и подлежи на допълнителни промени. От веригата за 2020 г. вече отпаднаха Лондон и Рабат.

Ето и датите на турнирите, за момента:

9 юли - Цюрих

14 август – Монако

23 август – Стокхолм

2 септември – Лозана

4 септември – Брюксел

6 септември – Париж

16 август – Гейсхед

17 септември – Рим/Неапол

19 септември – Шанхай

9 октомври – Доха

17 октомври – Китай (предстои да се уточни града домакин).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна