Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на АТР още се колебае за турнирите в зала в Европа

Андреа Гауденци
Снимка: ATP Tour

Президентът на Мъжката тенис асоциация Андреа Гауденци заяви, че все още не е сигурен дали поредица от турнири ще се проведат в Азия и Европа по-късно тази година заради коронавирус пандемията.

Според него има „твърде много променливи“, които му пречат да планира календара напред. Всички професионални турнири бяха прекратени в началото на март, като се очаква турът да бъде подновен на 14-ти август с надпреварата от АТР 500 сериите във Вашингтон.

„Нямаме представа как ще се проведат азиатските турнири и надпреварите на закрито в Европа. Може да ви звучи очевидно, но няма как да предвидя как ще се развие вируса в бъдеще, има твърде много променливи в момента“, каза Гауденци пред „Скай Италия“.

Турнирът от категория АТР 250 в София в зала все още е в календара, но за момента съвпада с "Ролан Гарос"

На този етап изглежда малко вероятно изобщо да има азиатски тур. Миналата седмица китайски здравни власти обявиха, че ще блокират всички спортни мероприятия до края на годината, като изключение ще бъде правено само за подготвителни състезания за Зимните олимпийски игри през 2022 година, чийто домакин е Пекин.

Неяснотата е пълна и при други турнири. Засега финалите на АТР в Лондон остават в календара, но по всичко личи, че тези на "НекстДжен"  в Милано няма да се проведат.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна