Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уикъмб ще играе в Чемпиъншип за първи път в 133-годишната си история

Футболистите на Уикъмб ликуват с трофея.
Снимка: WWFC

Отборът на Уикъмб Уондърърс ще играе във второто ниво на английския футбол за първи път в 133-годишната си история, след като вчера спечели финалния плейоф за влизане в Чемпиъншип срещу Оксфорд Сити с 2:1.

Избраниците на Гарет Ейнсуърт бяха определяни за фаворити за изпадане от Лига 1 преди началото на сезона, но успяха да реализират мечтата си с успех на тима от Оксфорд, който ще продължи 21-годишното си чакане за завръщане в Чемпиъншип. На "Уембли" в Лондон Антъни Стюарт даде преднина на Уикъмб още в 9-та минута, но Мак Сайкс изравни резултата 12 минути след почивката. Решаващия гол отбеляза капитанът на Уикъмб Джо Джейкъбсън от дузпа в 79-та минута.

"Това е невероятно. Не можем да си позволим най-добрите футболисти, но имаме играчи със сърце и характер. Това бе типично представяне за Уикъмб. Толкова съм горд с момчетата. Те се пребориха за победата и все още не мога да повярвам, че сме отбор от Чемпиъншип", заяви Ейнсуърт след успеха. "Тази победа означава, че клубът е подсигурен поне за следващите няколко години. Съчувствам на много отбори, защото COVID-19 ни удари тежко и знам, че за някои клубове ще бъде много трудно", допълни мениджърът на един от клубовете с най-малък бюджет в Лига 1.

Най-атрактивен в празненствата след успеха бе емблематичният нападател на Уондърърс Адебайо Акинфенва - Звяра, който в интервюто си след двубоя поиска да получи поздравления лично от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп и германецът не го разочарова, като малко по-късно му изпрати видео съобщение на телефона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени