Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здраве за Венци!

Здраве за Венци!

Това е призивът, с който апелира семейството на 39-годишния Венцислав Робев от Карлово.

Венци се бори с две автоимунни заболявания – склеродермия (системна склероза), която е отключила и пулмонална белодробна хипертония.

Преди 5 години имунитетът на Венци рязко спада. Започват ставни, кожни и дихателни проблеми. В продължение на 5 години, лекарите не намират отговор за състоянието му.

В началото на 2020 г. Венци губи голяма част от зрението си, поради високо пулмонално налягане.

Семейството и приятели събират средства и в края на юни 2020 г. той и приятелката му Катерина заминават за Турция, с надежда там да бъде поставена диагноза. И наистина, от турската болница поставят диагнозата за 4 дни и започват лечение по спешност. Само месец по-късно е можело да се наложи трансплантация на бял дроб.

Към момента Венци е започнал лечение и периодично трябва да посещава болницата, за да могат лекарите да следят състоянието му и да регулират пулмоналното налягане, което е много опасно, ако бъде повишено отново.

Семейството на Венци обаче вече е изчерпало средствата си и моли всеки, който иска и може да помогне на този млад мъж, да го направи на дарителската сметка или в профила му в Хелп Карма.

Братовчедката на Венци Дарина скоро издаде дебютната си стихосбирка. Благодарение и на издателите ѝ „Библиотека България“, средствата от продажбата на книгата са изцяло за лечението на Венци.

Книгата е достъпна тук: https://www.biblioteka-bulgaria.bg/bg/praznovremie/?fbclid=IwAR3ylXsY3kv59Zm7Z8OPK9tpeYFyiBe6VC1llqfzHCMEt8DvTkrwf16N8Tg


Дарителска сметка: BG67UBBS80021096691140

Титуляр: Дарина Шопова-Станчева

В полза на Венцислав Атанасов Робев


Хелп карма: https://bg.helpkarma.com/campaign/zdrave-za-ventsi-2146/dashboard/preview

Лекарите дават надежда, че Венци може да пребори болестта. Нека го подкрепим в тази негова битка!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна