Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец подписа с бразилски полузащитник

Алекс Сантана вече е част от Лудогорец.
Снимка: ludogorets.com

Бразилският дефанзивен халф Алекс Сантана е футболист на Лудогорец. съобщиха от клуба.

В сряда ръководствата на деветкратния шампион на България и на Ботафого финализираха сделката за полузащитника. Част от нея бе преминаването на Рафаел Форстър в гранда от Рио де Жанейро, където треньор в момента е бившият наставник на разградчани Пауло Аутуори.

Сантана е в плановете на Лудогорец от дълго време, като бе наблюдаван детайлно от скаутското звено. Едва сега обаче стана възможно неговото привличане. Той вече договори личните си условия и ще играе с номер 7. Халфът ще бъде представен пред медиите в Разград на 24 юли (петък) в 13.00 часа на стадион "Хювефарма Арена".

Алекс Сантана е юноша на друг бразилски гранд Интернасионал (Порто Алегре). Преди да премине в Ботафого той е играл за Парана и Гуарани. С екипа на тима от Рио де Жанейро Сантана има 10 гола във всички турнири през последния сезон.

"Разград ми харесва. Чувствам се като у дома. Намерих много приятели в отбора. Надявам се да помогна Лудогорец да продължи с успехите в България и Европа", заяви Сантана, който е в Разград от шест дни и вече проведе няколко тренировки с шампионите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна