Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борбата с огъня край Стара Загора продължава

Продължава борбата с пожара край Стара Загора, който избухна в понеделник следобед. Периметърът на огъня тази сутрин е около 12 километра.

Хеликоптерите, които се очаква да помогнат при гасенето по въздух, се очаква да пристигнат около девет сутринта или най-късно до обед, съобщи областният управител Методи Марков.

Към момента в района горят 6 активни огнища. Директорът на областната пожарна старши комисар Стоян Колев очаква до обед да остане само едно – това към Старозагорските минерални бани, където опасността в момента е най-голяма.

Две двойни полоси защитават населените места в западния периметър на пожара към село Пряпорец и към града. Те са направени с помощта на тежки верижни машини на Мини Марица изток и ТЕЦ Марица изток 2.

Повече от 16 екипа работят във вътрешността на пожара, допълни Стоян Колев. И тази сутрин десетки доброволци се организираха в помощ на пожарникарите. 

Няма пострадали хора. Изгоряла е една къща, каза секретарят на община Стара Загора Николай Диков.

В понеделник огънят обхвана боровата гора в местността „Седми километър“ и влезе в дворовете на вилите в района. В гасенето се включват и военни, горски служители и много доброволци.

Частичното бедствено положение остава в сила. 
По публикацията работи: Анна Турлакова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна