Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серхио Перес пропуска Гран при на Великобритания заради положителен тест

Серхио Перес е поставен под карантина.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотът от Формула 1 Серхио Перес е дал положителен тест за коронавирус ден преди старта на свободните тренировки преди неделното Гран при на Великобритания.

Състезателят на Рейсинг Пойнт първоначално е върнал неокончателен тест за заразата, като Международната автомобилна федерация (ФИА) потвърди, че той е под карантина. 30-годишният мексиканец, в момента шести в генералното класиране за сезон 2020 след три етапа, направи повторен тест, който излязъл позитивен, което означава, че той ще пропусне състезанието на пистата „Силвърстоун“ този уикенд.

„Серхио е в добро състояние на духа, физически се чувства добре, но ще продължи да се самоизолира под препоръките на релевантните здравни власти, като безопасността е основен приоритет за тима и спорта. Целият екип му пожелава скорошно оздравяване и очаква с нетърпение да го приветства обратно в кокпита. Нашето намерение е да караме два болида в неделя. Ще комуникираме относно следващите стъпки за нашия уикенд на Гран при на Великобритания съвсем скоро“, се казва в съобщение на тима.

В свое изявление ФИА обяви, че положителната проба на Перес няма да стане причина за евентуална отмяна на състезанието на "Силвърстоун".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени