Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двукратната шампионка Ерани продължава в Палермо

Сара Ерани
Снимка: Palermo Ladies Open

Двукратната шампионка Сара Ерани (Италия) стартира с успех на турнира по тенис на червени кортове в Палермо, с който беше даден рестарт на сезона след почти петмесечна пауза заради пандемията от коронавирус.

Участващата с "уайлд кард" Ерани, победителка в надпреварата през 2008 и 2012 година, надделя над румънката Сорана Кърстя със 7:5, 1:6, 6:4 след три часа игра. Това беше победа номер 179 за италианката на клей, което я прави най-успешната действаща тенисистка по този показател. Втора в тази класация е Серина 

Представителката на домакините, която е 167-а в ранглистата сега, пропиля аванс от 4:1 в първия сет, който все пак спечели с късен пробив. Тя стартира с брейк и във втората част, но последва серия от осем поредни гейма за Кърстя, с който тя изравни резултата и поведе с 2:0 в решителния трети сет.

Бившата финалистка от "Ролан Гарос" Ерани постепенно отново намери играта си и дори обърна до 4:2, но след това отново допусна да бъде застигната. При 5:4 италианката реализира решаващ пробив, за да триумфира.

Във втория кръг на надпреварата с награден фонд 163 хиляди евро тя ще срещне Кристина Плишкова (Чехия), която елиминира поставената под номер 3 Мария Сакари (Гърция) с 6:4, 6:4.

В късния мач снощи №25 в света Даяна Ястремска от Украйна победи испанката Сара Сорибес Тормо с 6:3, 6:4.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна