Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращ бе приет за кратко в болница в резултат на гладна стачка

Снимка: БГНЕС

58-годишeн мъж, обявил гладна стачка пред Министерския съвет, беше приет в Спешно отделение на Университетска болница „Св. Анна“. Прегледан е от спешните медици и е във видимо добро състояние, без установени здравни проблеми, съобщиха за БНР от лечебното заведение. Няма показания за болнично лечение.

Мъжът е отказал е допълнителни изследвания и се е подписал, че напуска болницата по собствено желание. Мъжът е здравно неосигурен повече от 5 години, посочиха още от „Света Анна“.

В 13,18 часа е подаден сигналът към Спешна помощ - София и линейката пристига при протестиращите в 13,24 , съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ в столицата. 

След преглед от спешните медици е установено,че мъжът е леко дехидратиран, леко замаян и с лека температура, посочиха от центъра. 

Говорителят на здравното заведение Антон Луков заяви за „Хоризонт“: 

„Пациентът е във видимо добро състояние, без установени здравни проблеми. Няма показания за болнично лечение. Предложено му е такова допълнително, но той е отказал. Отказал е и допълнителни изследвания и се е подписал, че напуска болницата по собствено желание. Мъжът е здравно неосигурен повече от пет години“.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени