Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Колев: Дължим отчет на цялата левскарска общност

Управителният съвет по време на пресконференцията.
Снимка: Владимир Иванов/Sportal.bg

Управителният съвет на ПФК Левски даде пресконференция днес относно бъдещите си планове. 

Председателят на УС Павел Колев обеща, че всички суми, които постъпват в "синия" клуб, ще бъдат прозрачно похарчени. Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300 процента и ще падне до 500-600 хиляди лева на месец. 

“Имахме вчера дълго заседание на УС. Основната част от това заседание беше разпределение на функциите. Аз, като председател на УС, ще имам задачата да свиквам заседанията", обясни той.

"Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме сумата, за да разсеем спекулациите по произхода на средствата. Фирмата постави като условие, ако е възможно да не се центрофугира името ѝ в публичното пространство. Всяка стотинка, която постъпва в Левски, ще бъде прозрачно похарчена. Дължим отчет на цялата левскарска общност къде са отишли средствата.

Има обаче едно важно нещо при разговори с потенциални партньори на Левски. Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъдат оповестявани договорите с конкретни параметри. Това би могло да отблъсне много рекламодатели да се асоциират с Левски”, каза още Колев, 

“Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще започнат някакви плащания. Тези средства ще бъдат върнати. Водим разоговори с компании. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с политика на дългосрочни заеми. Каква е лихвата за заема? Тя е минималната по закон - 4 %. Не виждам проблем Левски да изплати заема до две-три седмици”, добави Павел Колев.

Друг член на УС - Константин Баждеков, заяви, че се надява да бъде полезен във финансовия аспект на управлението на клуба. Бившият финансов директор на “сините” изтъкна, че има дългогодишен опит в работата си в клуба и смята, че ще бъде в помощ.

“Разчитам, че ще бъда най-полезен с финансовата част на клуба, както и да дам и помощ във всички направления. Все пак имам 18 години в клуба и мисля, че имам достатъчно опит и практика. Сблъсквал съм се с доста проблеми и смятам, че могат да бъда полезен. Спонсори, реклама, организация на мачове и всякакви въпроси, без да се бъркам там където има други специалисти”, каза Баждеков.

Ивайло Цветков - Нойзи пък обясни, че ще търси спонсори за Левски.

“Аз се ангажирах с клуба предимно от сантиментални причини. Ще използвам своите контакти за търсене на спонсори и реклама към Левски. В дейността на комуникациите също ще помогна, в сътрудничество с Иво Йовчев и Павел Колев. Дал съм си срок - около половин година, в който да се покажат някакви резултати. Ако не съм успял, бих отстъпил мястото си на някого. Мога да давам акъл в каква тактика да играем, но в частни разговори и само на фенски принцип. Говорил съм вече с 4-5 фирми, но все още няма нищо конкретно и не мога да коментирам”, заяви Цветков на пресконференцията.

Илия Христов, председател на сдружение "Сини сърца" и член на УС обяви, че неговата задача е най-трудна.

"На мен ми се падна най-трудната задача - комуникацията между клуба и феновете. И намирането на по-конструктивен начин на съвместна дейност. Ще съставим консултативен съвет, в който привържениците да имат свои представители", каза Христов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени